Groendaken

Een mooi, milieuvriendelijk en isolerend accent voor je woning

Met een groendak voeg je niet alleen een mooi accent toe aan je woning, je helpt er ook het milieu mee. Groendaken zuiveren namelijk de lucht, zijn een goede isolatiebuffer en werken bovendien waterregulerend. Dat wil zeggen dat ze regenwater opvangen en op natuurlijke wijze filteren. Een belangrijke eigenschap die overbelasting van onze riolering tegengaat. Troeven die al heel wat Vlaamse steden wisten te overtuigen om grote nieuwbouwprojecten in hun stad verplicht uit te rusten met een groendak.

Gratis Offerte

Contacteer ons voor een offerte voor jouw groendak

+32 (0)477 75 46 37 Ga naar het contactformulier
Groendaken

Extensieve en intensieve groendaken

Er bestaan twee types van groendaken, extensieve en intensieve. Het verschil tussen beide is de begroeiing op het dak. Een intensief groendak kan je beschouwen als een volwaardige tuin, inclusief gras, bomen en struiken. Een extensief groendak is begroeid met vetplantjes en vergt veel minder onderhoud.

Ook bij Dakwerken Schuermans zijn we overtuigd van de voordelen die groendaken bieden. Maar de kwaliteit ervan staat of valt met de bekwaamheid van de dakwerker. We kunnen je garanderen dat ons team extra bedreven is in de aanleg van groendaken, zowel op platte als hellende daken met een helling tot maximum 30°. Mooi meegenomen is dat verschillende gemeentes de investering in een groendak aanmoedigen met premies.

Referenties